۱۳۸۸ تیر ۲۰, شنبه

سلام به دوستان و برادران وخواهران عزیز حق جو
این بار یک سری از کتب اصطلاحا مرجع را که اهل تسنن به آنها به عنوان سنت پیامبر و دومین وسیله هدایت بعد از قرآن(سنت پیامبر)اعتقاد دارند،آورده ام و چند کتاب مفید دیگر نیز ذکر شده.
در هر صورت اگر کسی از دوستان علاقه مند به دریافت هر کدام از کتب موجود در این سایت بود،آدرس ایمیل خود را برایم بگذارد تا برایش بفرستم.

1-کلید حدیث ‌شناسی
نویسنده : حاج ملاّ عبدالله احمدیان
یکی از مهمترین علوم دینی و با ارزشترین معارف اسلامی، علم الحدیث درایتی: (حدیث‌شناسی) است، که با استفاده از قواعد آن می‌توان همة روایتهای صحیح را از روایتهای ناصحیح جدا نمود، و در عین اینکه اقوال و افعال و تأییدات پیامبرخداr در شکل ناب و اصیل خویش تجلّی می‌یابند، هر آنچه رسوبات فرهنگهای جاهلی و حباب طوفانهای علم‌زدگی است از سر و ته اسلام زدوده خواهد شد، و در نتیجه اسلام خالص، آنچنانکه قرآن کریم بیان فرموده، و آنچنانکه در شخص رسول‌اللهr تبلور یافته است بجوامع بشری معرفی می‌گردد و شایان توجه است که این علم مانند بسیاری از علوم دیگر از ابتکارات خاصّ مسلمین بشمار می‌آید و وضع و تدوین قوانین چنین علمی: «روایت شناسی» قبل از اسلام هیچگونه سابقه‌ای نداشته است و پیروان ادیان دیگر ـ چه حالا و چه قبل از اسلام ـ بعلت شدت اعتقاد به قداست روایتهای مذهبی، احدی جرأت نداشته که از صحیح و ناصحیح آنها بحث کند و قواعدی برای جداکردن آنها وضع و تدوین نماید....

2- اللباب في (50) حديثاً من أحاديث الآداب(من صحيح البخاري ومسلم)
تأليف: خالد بن عبدالرحمن العسكر
ترجمه:مرحوم إسحاق بن عبدالله دبيري العوضي
اين كتاب كه (اللباب) يعني لب و مغز هر چيز نام دارد و شامل (50) حديث از احاديث آداب است كه برادر خالد ابن عبدالرحمن العسكر آنرا جمع آوري كرده، ما آنرا ترجمه كرديم تا بتوان آنها را حفظ نمود احاديث آن آسان و كوچك است و در زندگي روزمره هر انساني بكار برده مىشود...

3- التجريد الصريح لأحاديث الجامع الصحيحمختصر صحیح بخاری(فارسی)
تألیف : محمد بن اسماعیل بخاری
اختصار کننده: ابوالعباس زین الدین احمد بن احمد بن عبداللطیف الشرجی الزبیدی
مترجم: عبدالقادر ترشابی
بی تردید، سنت، دومین مصدر از مصادر قانون گذاری اسلامی است که پس از قرآن مجید، مرتبه دوم اهمیت را به خود اختصاص داده است. و قرآن، پیروی از سنت رسول اللهr را واجب و لازم می داند و می فرماید: «واز خدا و رسول او اطاعت کنید»(تغابن:12). و در جایی دیگر، خداوند از کسانی که سنت رسول اللهr را بعنوان داور در اختلافات خود نمی پذیرند و با طیب خاطر تسلیم آن نمی شوند، نفی ایمان می کند و می فرماید: (نه! سوگند به پروردگارت که آنان تا زمانی که تو را در اختلافاتشان، حَکَم و داور قرار ندهند، مؤمن بشمار نمی آیند. (و نیز) پس از داوری تو، هیچگونه ملالی به دل راه نداده و کاملاً تسلیم تو باشند) (نساء: 65)و در جایی دیگر، خداوند هشدار می دهد که: "مبادا با سنت و دستورات رسول اللهr مخالفت کنید! زیرا بیم آن می رود که گرفتار فتنه یا عذابی دردناک شوید"(نور 63). بطور کلی قرآن کریم سنت رسول اکرمr را واجب الاطاعه می داند و می فرماید: «چیزهایی را که پیغمبر برای شما - از احکام الهی – آورده است، بگیرید و از آنچه شما را بازداشته، دست بردارید».
بدین جهت، مسلمانان درباره حجت بودن سنت، هیچگونه اختلافی ندارند زیرا:
1ـ بخشی از سنت به تأیید مطالب قرآن می پردازد. مانند حرمت خوردن مال حرام، نهی از زنا، نافرمانی پدر و مادر، شهادت دروغ و ...
2ـ بخشی دیگر از آن، مطالب مجمل قرآن را به تفصیل بیان می کند. مانند نماز و زکات و غیره که در قرآن بصورت مجمل ذکر شده است و سنت، تعداد رکعات و کیفیت نماز خواندن و چگونگی پرداخت زکات را روشن ساخته است.
3ـ و نوعی دیگر از سنت، مطلق قرآن را مقید می سازد. مثلاً در قرآن بطور مطلق آمده که دست دزد باید قطع شود. و توضیح بیشتری در قرآن نیامده است. ولی سنت، روشن کرده که دست دزد باید از قسمت مچ، قطع گردد.
4ـ قسمتی از سنت، به بیان احکام جدید می پردازد که در قرآن نیامده است مثل وجوب خون بها بر قبیله و احکام دیگر.
گفتنی است که این بخش از سنت نیز مانند انواع دیگر آن، واجب الاطاعه است زیرا آن حضرتr فرموده اند: «ألا انی أوتیت القرآن و مثله معه». یعنی آگاه باشید که قرآن و مثل آن (یعنی سنت) به من داده شده است که هر دو واجب الاطاعه هستند.
در یک کلام، می توان گفت که تصور کامل و فهم اسلام، بدون سنت رسول اکرمr ممکن نیست.
با توجه به مطالب فوق و اهمیت سنت رسول خداr، مسلمانان توجه خاصی به آن نشان می دادند. ولی در زمان حیات آن حضرتr آنطور که قرآن نوشته می شد و کاتبانی برای این منظور، تعیین شده بودند، سنت تدوین نشد.
و حتی آن حضرتr در آغاز رسالت خویش، از نوشتن احادیث بخاطر اینکه با قرآن مخلوط نشود و التباس پیش نیاید، منع کرده، فرمودند: «از من چیزی ننویسید. و هر کس به جز قرآن، چیزی نوشته است، باید آنرا از بین ببرد».
اما با گذشت زمان واز بین رفتن احتمالی التباس قرآن با حدیث، رسول اکرمr در آخر حیات خویش به صحابه اجازه دادند تا احادیث را یادداشت کنند. چنانچه طبق روایت دارمی به عبدالله بن عمرو بن عاص رضی الله عنهما اجازه نوشتن داد. و طبق روایت صحیح بخاری، عبدالله بن عمر رضی الله عنهما احادیث آن حضرتr را یادداشت می کرد. همچنین در بخاری آمده است: هنگامی که فردی یمنی بنام ابوشاه در فتح مکه از صحابه خواست تا سخنرانی آن حضرتr را بعد از فتح مکه، برای وی بنویسد، آن حضرتr خطاب به صحابه فرمود: «برای ابوشاه بنویسید».
پس از اجازه رسول اکرمr بسیاری از صحابهy به نوشتن حدیث، مبادرت ورزیدند. بطوریکه تعدادی از آنها صحیفه هایی داشتند که احادیث را در آنها یادداشت می کردند.
به عنوان نمونه می توان از صحیفه های علی بن ابی طالب، سعد بن عباده انصاری، ابو موسی اشعری، جابر بن عبدالله انصاری، عبدالله بن عمرو بن عاص و سمره بن جندب نام برد.
جریان تدوین و نوشتن حدیث در نسلهای بعد، یعنی تابعین و تبع تابعین نیز همچنان ادامه داشت. و بسیاری از آنها نیز صحیفه هایی داشتند که در آنها حدیث می نوشتند. از میان آنها میتوان محمد بن مسلم اسدی، زبیر بن عدی همدانی....

4- ترجمهء فارسی رياض الصالحين (مجموعهء گرانمايه از احاديث پيامبر بزرگ اسلام صلی الله عليه وسلم)
تأليف: امام ابی زکريا يحيی بن شرف نووی دمشقی(631 – 676 هـ)
ترجمه و شرح: عبد الله خاموش هروی
این کتاب از معتبر ترین کتب حدیث می باشد که اکثر احادیث آن صحیح هستند و قابل اعتماد می باشد.بسیار زیبا و خواندنی است برای آنانی که می خواهند لذت بودن با پیامبر(ص) و قدم نهادن در جای پای ایشان را تجربه کنند.

5- کتاب سنن ابی داوود
این کتاب ،از کتب مشهور حدیث می باشد ولی به زبان عربی است.

6- کتاب حدیث امام بخاری(صحیح بخاری)
این کتاب هم از کتب مشهور حدیث می باشد ولی به زبان عربی است.

7-کتا ب صحیح مسلم(مجموعه احادیث)
این کتاب نیز از کتب مشهور حدیث می باشد ولی به زبان عربی است.

8- کتاب شرح اربعین نووی
این کتاب نیز از کتب مشهور حدیث می باشد وشامل 40 حدیث صحیح از پیامبر اکرم(ص) با تشریح کامل می باشد.

9- کتاب شيعه و حسينيه ها(الشيعة والحسينيات)
تأليف:شيخ عبدالله عبدالعزيز
براستي كه علماي شيعه،‌نشر و پخش شيعه گرايي را بر خود واجب كرده و در راه ترويج و توسعه اين مذهب از هيچ كوششي دريغ نكرده و از ظلم و ستم بر سايرين و سركوب مخالفين هرگز كوتاه نيامده اند،‌ هر وسيله ايي را به كار برده و هر راهي را رفته اند، كتابهاي بسيار زيادي را به چاپ رسانيده و به صورت رايگان توزيع كرده و علمايشان را به دورترين نقاط جهان فرستاده اند، نياز نيازمندان را برطرف ساخته و از نويسندگان ضعيف الأيماني كه آخرت خود را به دنيا فروخته اند بهترين بهره را جهت نوشتن خواسته هاي خود برده اند، ‌تمام اين تلاش و زحمات براي عوامفريبي و گول زدن افراد ساده لوح و ناآگاه است.
موضوع اين رساله ما بهره برداري آنان از جريان شهادت امام حسين رضي الله عنه است كه با چرب زباني و نيرنگ و كتمان حقيقت و نقل داستانها و روايات دروغين، احساسات و عواطف مردم ساده را بر انگيخته تا بدين شيوه بتوانند به هدف اساسي خود كه وارونه جلوه دادن دين و طعنه زدن بر ياران پيامبر و فرستادن لعن و نفرين بر بهترين امت است دست يابند.
جالب اينجا است كه اهل بيت پيامبر شيعه را مذمت كرده و از آنها به بدي ياد كرده اند. جاي هيچ شك و ترديدي نيست كه تمام جريمه ها و سمتها به شيعه برگشته و بر آنها ثابت مي گردد....

10-کتاب حدیث سنن ابن ماجه
این کتاب نیز از کتب مشهور حدیث می باشد ولی به زبان عربی است.

11- کتاب حدیث سنن ترمذی
این کتاب نیز از کتب مشهور حدیث می باشد ولی به زبان عربی است.

12- تاریخ حدیث و ضبط و ثبت احادیث
تألیف : استاد فاضل حاج ملاعبدالله احمدیان
موضوع بحثش «تاریخ حدیث» است البته بیشتر از دیدگاه اهل سنت مورد بررسی قرار گرفته است. و چون تاریخ هر امری ـ اعم از جاندار و بی‌جان ـ یادآور تحولاتی است که در مسیر رشد و تکامل آن امر و گامی در سیر قهقرایی آن، مراحلی از صعود و نزول و فراز و نشیب‌ها را نشان می‌دهد، و حدیث هم به معنی «اقوال و افعال و اخلاق و تأییدهای پیامبرr» امری است کامل و ثابت و لایتغیر، بنابراین «تاریخ حدیث» به معنی بررسی تحولات و مشاهدة فراز و نشیب‌هایی است، که در ضبط احادیث در سینه‌ها و ثبت آنها در صحیفه‌ها، و همچنین اثبات استناد آنها به پیامبرr و جدا کردن صحیح و غیر صحیح آن استنادها به وقوع پیوسته‌اند، و به اقتضای دلایل زیر، در زمان اصحاب و تابعین و اتباع تابعین و در تمام ادوار تاریخ اسلامی، همواره نسبت به حفظ و حراست احادیث، و مشخص کردن صحیح آنها از طریق ضبط و ثبت آنها و توجه به سلسلة اسناد روایت آنها، اهتمام کامل به عمل آمده است...

13- عقيده هر مسلمان
تهيه کننده: محمد جميل زينو - ترجمه أبو عبدالله:مرحوم إسحاق بن عبدالله بن محمد الدبيری العوضي
انسان بايستی به توحيد و يگانه پرستی اهميت خاصی دهد، زيرا توحيد اصل و اساس دين است چنانکه
رأس الأمر الاسلام و عموده الصلاة و ذروة سنامه الجهاد في سبيل » : پيامبر گرامی (ص) می فرمايد
أحمد و غيره]. اساس امرها اسلام و پايه و ستون آن نماز و قلّه و بلندی آن جهاد در راه خداست. ] .« الله
و اسلام يعنی تسليم خدای يگانه شدن و به طاعات و اوامر و نواهی او گردن نهادن. خداوند می فرمايد:
و ما خلقت الجن والانس إلاَّ ليعبدون ما أريد منهم من رزق و ما أريد أن يطعمون إن الله هو الرزاق ذو »
[۵٨ – الذاريات ۵۶ ] .« القوة المتين
[ ما جن و انس را نيافريديم مگر برای اينکه مرا بيکتائی پرستش کنند و ما از خلقشان رزق و روزی و
هيچ چيزی برای خود نخواستيم همانا روزی بخشنده خلق تنها خداست که صاحب قوت و اقتدار ابدی
است ].
توحيد اساس صحت و درستی عبادتها است و بغير از توحيد عمل انسان هر چه باشد به او نفعی نمی
إذا دخل أهل الجنة الجنة و أهل النار النرا يقول الله » : رساند، چنانکه رسول اکرم (ص) می فرمايد
تعالی: من کان في قلبه مثقال حبة من خردل من إيمان فأخر جوه، فيخر جون قد امتحشوا و عادوا حُمما
متفق عليه]. ] .«...
اگر بهشتيان و به بهشت و دوزخيان به دوزخ رفتند خدا به فرشتگان خطاب می فرمايد که: هر کس
باندازه يک دانه از خردل در قلب او ايمان (توحيد) است او را از دوزخ بيرون آوريد، پس فرشتگان او
را از دوزخ بيرون آورده در حاليکه سوخته شده اند و به خاکستر تبديل شده اند...

14- چگونه باید قرآن را تفسیر کنیم؟
تالیف : محمد نوح نجاتی
رساله‌ای که اینک بعد از ترجمة آن به زبان فارسی در دست مشتاقان علوم قرآنی قرار میگیرد، عبارت است از مجموعه ‌سؤالاتی در مسایل قرآنی که بوسیله بهترین محدث و عالم ربانی زمان خود، محمد ناصر الدین البانی رحمت الله علیه پاسخ داده شده اند و نام رساله‌ درحقیقت یکی از سؤالات عنوان شده است و آن هم این سؤال است؛ (کیف یجب علینا ان نفسر القرآن؟)
یعنی چگونه باید قرآن را تفسیر کنیم
چنانچه از نام و عنوان رساله معلوم است این رساله چگونگی و روش صحیح تفسیر قرآن را بیان می کند، نه آن تفسیری که اهل تأویل و رأی و اهل عقاید و مذاهب شاذ تفسیر می‌کنند و با تکلف و تاویل آیات قرآن را از مفهوم و مصداق خود تحریف کرده تا نظریات خلاف واقع خویش را با پشتیبانی آیات خدا تحمیل و تثبیت نمایند...

15-تفسير أنوار القرآن
[گزیده ای از سه تفسیر: فتح القدیر شوکانی، تفسیر ابن کثیر و تفسیر المنیر وهبة الزحیلی]
ترتيب و ترجمه:عبد الرؤوف مخلص

التماس دعا